Rapid Reset RTT Therapie FAQ

Hoi ik ben Anjès

Hoe kan RTT zo snel werken?

Met krachtige RTT-technieken wordt het mogelijk om al binnen het eerste uur van de sessie de oorzaak te identificeren van de hulpvraag. We begrijpen hierdoor al heel snel waarom je doet wat je doet en waarom je reageert zoals je reageert. Dit bespaart je maanden of soms jaren aan (praat) therapie.

De diepgewortelde oorzaak van onze problemen zijn meestal gebaseerd op een overtuiging en/of patroon dat ontstaan is in de kindertijd en dus gecreëerd door een kinderbrein. We hebben immers allemaal een veelheid aan ervaringen doorleefd, sommige positief, anderen heftig. Elke ervaring wordt opgeslagen in ons onderbewustzijn en vormt ons tot wie wij vandaag zijn. Het allerbelangrijkst hierin zijn de emoties en overtuigingen die wij gekoppeld hebben aan deze ervaringen.

RTT stelt je in staat om jezelf en de inzichten die je krijgt, vanuit een niet-oordelend perspectief te observeren. Dit maakt het relatief eenvoudig om ‘los te laten’ en over te gaan tot het opnieuw vormen van overtuigingen die passen bij jouw belevingswereld van nu. Er worden nieuwe verbindingen, neurologische banen, in de hersenen aangelegd, waardoor nieuwe patronen kunnen ontstaan en een prachtige transformatie is een feit. Dat kan werkelijk al in 1 sessie gerealiseerd worden. Hier kun je er meer over lezen.