Rapid Reset RTT Therapie Neuroplasticiteit

Hoi ik ben Anjès

Wat zegt de Wetenschap?

Rapid Transformational Therapy – Hypnotherapie maakt gebruik van Neurowetenschap, met name van de nieuwste inzichten op het gebied van Neuroplasticiteit. Er worden nieuwe neurologische banen in de hersenen aangelegd als gevolg van een proces van herhaling van suggesties en acties. Zo worden pijn- en gedachtenpatronen doorbroken. Het is een praktische (in tegenstelling tot een medische-) vorm van neurowetenschap: alles wat met herhaling wordt gedaan creëert een patroon dat wordt aangestuurd door een nieuw neuraal netwerk in de hersenen. Wat RTT doet, is negatieve (ongezonde) netwerken vervangen door positieve (gezonde) netwerken, waardoor het een zeer krachtige en effectieve methode is bij het overwinnen van emotionele en fysieke pijn en voor het bereiken van gezondheids-, welzijns- en professionele doelen.

​Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat veel gemakkelijker toegang wordt verkregen tot het enorme vermogen van onze hersenen door gebruik te maken van hypnose. Normaal gesproken wordt het grootste deel van onze hersenen geblokkeerd door de dominantie van het onderbewustzijn, dat maar liefst 30.000(!) keer krachtiger is dan ons bewuste brein.

De vorm van ontspanning die wordt bereikt onder hypnose veroorzaakt een kalmering van het zenuwstelsel. Hierdoor wordt de mogelijkheid voor het ontstaan van communicatie tussen het bewuste en onbewuste brein optimaal, met als toegevoegde cruciale factor de verhoogde staat van suggestibiliteit.

De achterliggende wetenschap van hypnose is indrukwekkend en steeds groeiende. De meeste zorgverzekeraars in Nederland hebben hypnotherapie dan ook in hun portfolio van behandelingen opgenomen. Hypnotherapie wordt steeds meer Mainstream.